Orientation week

Dragi studenti,

 

Dozvolite nam da vam predstavimo novi dogadjaj koji organizujemo za vas. To je prvi događaj iz serije “Orientation Week” kojimo želimo da vam pomognemo da lakše pronađete svoj put kroz izborni deo naših studijskih programa i da na njemu ostanu tokom svog usmeravanja ka uspešnoj karijeri u IT sektoru.

 

Orientation Week – Spring 2019 održaće se u nedelji između 11. i 14.2.2019. u zgradi Departmana za matematiku i informatiku, Trg Dositeja Obradovića 4 u Novom Sadu. Ideja je da saznate sve što niste imali priliku da čujete i pitate o izbornim predmetima, seminarskim radovima, praksi u kompanijama i završnim radovima.

Događaj se sastoji iz nekoliko namenskih sesija:

 

U ponedeljak 11.02. u tri odvojene sesije prezentovaćemo predmete letnjeg semestra na osnovnim studijama informatike, grupisano po godinama kada prvi put možete da ih birate, ili kada je logično da ih birate.

11.02. 9.00, amfiteatar A1 – Obavezni i izborni predmeti prve godine osnovnih studija.

11.02. 11.30, amfiteatar A1 – Obavezni i izborni predmeti druge godine osnovnih studija.

11.02. 15.00, amfiteatar A1 – Obavezni i izborni predmeti treće i četvrte godine osnovnih studija.

 

U sredu 13.02. u prepodnevnim satima, u planu su tri odvojene sesije namenjene prvenstveno master studentima sa izbornim predmetima po grupama.

13.02. 10.00, amfiteatar A1 –  Analiza kompleksnih mreža, Mašinsko učenje, Pretraživanje informacija, Analiza velikih podataka i Distribuirano programiranje.

13.02. 11.30, amfiteatar A1 –  Operativni sistemi 2, Softversko inženjerstvo za kritične sisteme, Upravljanje softverskim projektima, Napredne numeričke metode i optimizacija, Geometrijski algoritmi i Napredne teme u kombinatorici.

13.02. 13.00, amfiteatar A1 –  Seminarski rad D (sve teme) i Master rad.

 

U sredu 13.02. u 14.30 u amfiteatru A1 organizovaćemo vam priliku da saznate više o programu prakse u kompanijama iz tri ugla:

(1) od nas sa stanovišta pravila, procedura i opcija za polaganje predmeta Informatički projekat,

(2) od kompanija sa stanovišta ponude i organizacije, i

(3) od vaših kolega, bivših polaznika, sa stanovišta iskustava i utisaka.

 

 

 

Bez obzira što su sesije namenski grupisane, molimo vas da imate u vidu da, zbog velikog stepena slobode i prelaska sa starih na nove studijske programe, postoji mogućnost da će neka aktivnost za koju ste zainteresovani biti prezentovana u nekoj sesiji koja nije direktno namenjena vašoj grupi ili godini. Molimo vas da se ne ustručavate da prisustvujete svim sesijama za koje ste zainteresovani.

 

Biće nam čast i zadovoljstvo da Vas ugostimo i da kroz ovo svojevrsno druženje doprinesemo formiranju vas kao profesionalca i usmeravanju vaše karijere.

 

Srdačno,

Miloš Racković

Rukovodilac osnovnih studija informatike i Koordinator programa studentske prakse

Informatika DMI PMF UNS