Zašto upisati informatiku?

Ako još uvek imaš nedoumica da li bi trebalo da upišeš jedan od informatičkih smerova na PMF-u, sastavili smo kratak pregled razloga koji će, ne sumnjamo, učvrstiti tvoju odluku.

  1. Predmete koje ćeš učiti stalno prilagođavamo najnovijim naučnim trendovima. To znači da se trudimo da ti ono što učiš bude zanimljivo, blisko i korisno. Informatika je nauka koja se munjevito menja iz dana u dan, a na našem departmanu zajedno ćemo da pratimo te promene.
  2. Znanje koje stičete moći ćeš da upotrebiš u praksi. Cilj nam je da se nakon završenih studija lako snađete u praksi, imate bazu da nadograđujete svoje znanje i postanete stručnjaci. Sa stečenim znanjem lako i brzo ćeš se prilagoditi trendovima.
  3. Učenjem na našem fakultetu izgradićeš jake temelje za buduće programiranje. Razumevanje onoga što radiš je naša misija i zato možemo sa sigurnošću da kažemo da ćeš posle studija biti kompetentan(a) da shvatiš mnoge kompleksne informatičke sisteme. Ne ograničavamo se na jedan programski jezik jer je u pitanju industrija koja najbrže napreduje.
  4. Kroz studiranje shvatićeš koja oblast informatike te najviše interesuje. Na našim studijskim programima prolazićeš kroz različite predmete i shvatićeš koji te zanimaju i u kojima si dobar. Na taj način lako ćeš moći da izabereš u kom pravcu da se specijalizuješ i gradiš karijeru.
  5. Uz našu pomoć, možeš lako da pronađeš praksu. Aktivno radimo na uspostavljanju i održavanju saradnje sa IT kompanijama. To znači da za se za naše studente konstantno otvaraju prilike ka stručnim praksama u kompanijama koje dovode do radnog mesta.
  6. Fokus na vežbama je na tebi i tvom napredovanju. Praktična nastava se odvija u malim grupama, zbog čega naši profesori mogu da ti se posvete i pomognu kad god ti je to potrebno.
  7. Imaš mogućnost da postaneš deo tima i učestvuješ u različitim naučnim projektima. Za proaktivnost i radoznalost u naučnom duhu uvek ima mesta kod nas. Naši kontakti sa svetskim obrazovnim institucijama daju ti mogućnost uključivanja u projekte na internacionalnom nivou.
  8. Deo studiranja provedi u inostranstvu. Pohađaj letnje i zimske škole ili otputuj u inostranstvo kako bi realizovao svoj projekat. Time stičeš važno iskustvo kako na domaćem tako i na stranom polju poslovanja.