Vesti

Nastava do kraja semestra i ispiti

Prekid vanrednog stanja je sa sobom doneo neke promene, ali mnogo toga je još uvek nepoznato i potrebno je vremena da se detalji razjasne. U međuvremenu, Odsek za informatiku bi želeo da naglasi nekoliko opštih stvari.

Studenti treba da očekuju da će se sva nastava do kraja semestra i dalje obavljati online. Odnosno iako se u nekim obaveštenjima pominju praktične vežbe, na informatičkim katedrama ne bi trebalo da bude predmeta koji će se sada odjednom vratiti u računarske učionice.

Sledeće nedelje će verovatno biti objavljeni zvanični termini ispitnih rokova i raznih okvirnih termina za predisptine obaveze. Nakon toga će se tek pojaviti konkretni datumi za razne ispite, počevši najverovatnije od 1 juna. Nažalost, može se očekivati da će dosta toga biti sada zgusnuto u relativno malim vremenskim periodima, ali usled svih okolnosti nema baš alternativa.

Molimo studente da imaju malo strpljenja i razumevanja da je potrebno vreme da se detalji ispoliraju. Različiti predmeti imaju različite potrebe, očekujte da ćete dobijati uputstva na odgovarajućim moodle kursevima. No, kao što je na početku rečeno – ne treba očekivati bilo kakve obaveze za fizičko prisustvo na fakultetu zbog nastave i ispita još jedno vreme, najverovatnije do početka juna.

Obaveštenja o nastavi

Usled prekida vanrednog stanja, moguće su promene u organizaciji nastave. Nastava principijelno ostaje online do kraja semestra, molimo studente da imaju malo strpljenja za obaveštenja na individualnim predmetima.

https://www.pmf.uns.ac.rs/2020/05/07/obavestenje-za-studente/

Vanredno stanje

Na osnovu činjenice da je proglašeno vanredno stanje obustavlja se sva nastava i ostale nastavne aktivnosti.

Fakultet će organizovati nastavu na daljinu, to jest nastavu gde studenti neće biti fizički prisutni. U narednom periodu će studenti biti obavešteni o detaljima organizacije. Molimo vas da pratite redovno obaveštenja na sajtu fakulteta i sajtu departmana. Stručne službe će raditi samo neophodne poslove tako da bude prisutan minimalan broj ljudi. Sva pojašnjenja će biti data bez fizičkog kontakta, elektronskim putem. Adrese nastavnika i saradnika su na sajtu.