Takmičenje — 5 dana u oblacima

Kompanija Levi9 IT Services organizuje takmičenje u programiranju za studente, a ove godine fokus će biti na cloud platformama. Tako je nekadašnje takmičenje „5 dana na Javi“ postalo „5 dana na oblacima“ kako bi, u korak sa aktuelnostima na IT tržištu, studentima pružilo mogućnost da se oprobaju u najpopularnijim tehnologijama.

Takmičenje „5 dana na oblacima“ odigrava se od 7. do 11. decembra, kroz Challenge i Team-up fazu. Prva faza traje 48 sati, a od studenata se očekuje da, u kućnoj atmosferi, koristeći sve alatke kojih se sete, reše postavljeni zadatak. Studenti će se naći u ulozi softver inženjera kompanije koja razvija novu cloud platformu.

Svi oni koji uspešno reše prvi izazov prelaze u Team-up fazu koja će biti organizovana u formi onlajn hakatona. Zadatak svakog tima biće izvršavanje zadatka na AWS Cloud-u, kao i prezentacija implementiranog rešenja. Iskusni mentori iz Levi9 sve vreme su na raspolaganju timovima kao konsultanti i podrška u procesu.

Rešavanje zadataka i rad sa IT ekspertima samo su deo iskustva za studente, jer u okviru takmičenja „5 dana u oblacima“ mogu da očekuju da će naučiti da koriste principe razvoja cloud serverless web aplikacija, AWS Management Console, AWS Networking & Security Best Practices. Pobednički tim takođe očekuju i vredne nagrade.

Kompanija Levi9 je od 2020. godine u AWS Well Architected programu, a nedavno je dobila i AWS DevOps Competency status. Ovo su eksterne potvrde znanja i iskustva Najnera, koje će rado podeliti sa studentima. Mentorski tim čini devetoro iskusnih Najnera koji svakodnevno prave razliku sa pozicija softver developera, test i tech lead-a, kao i softver arhitekte.

Organizatori takmičenja “5 dana u oblacima su kompanija Levi9 i EESTEC, Udruženje studenata elektrotehnike Evrope. Iskustvo organizacije ovog takmičenja za studente traje već 16 godina, što opravdava i epitet najpopularnijeg takmičenja među studentima. Prošle godine je zbog pandemije korona virusa po prvi put održano onlajn, a to će biti slučaj i ove godine.

Levi9 je holandska IT kompanija koja u Srbiji već 16 godina okuplja najbolje IT profesionalce. Više od 650 Najnera radi u srpskim razvojnim centrima, a u timovima okupljenim u Novom Sadu, Zrenjaninu i Beogradu uvek ima mesta za nove entuzijastične eksperte.

Pozivamo sve zaintresovane studente da se prijave putem zvaničnog sajta i iskoriste priliku da nauče nešto novo i osvoje vredne nagrade! Prijave su moguće do 7. decembra.