EDIT 2024 regionalna škola

Od 22. do 26. jula, 2024.

EDIT, koji organizuje kompanija Comtrade, je vodeća letnja regionalna IT škola namenjena studentima koji žele da unaprede svoje znanje praktičnim iskustvom. Učesnici tokom 5 dana programa koriste najnovije tehnologije i alate, rade sa priznatim stručnjacima na izazovnim projektima iz stvarnog sveta, ali i uče o:

• najnovijim IT trendovima

• izazovima sa kojima se susreću IT profesionalci

• timskom radu i saradnji.

PROGRAM #EDITworld24

Ove godine, EDIT se održava u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Sloveniji, i biće hibridni događaj: rad na projektima će se izvoditi onlajn, dok će se studenti okupljati u glavnim gradovima svojih zemalja za poslednje dane prezentacija, grupnih aktivnosti i zabave! Učesnici će raditi u mešovitim, međunarodnim timovima, pri čemu će svaki tim imati mentora koji će ih voditi kroz ceo projekat. Možete odabrati jedan od dva projekta, odnosno teme kreirane na osnovu savremenih tehnologija i trendova unutar IT industrije:

1) THE ADVANCING WORLD OF MICROSERVICE ARCHITECTURE

Prva tema ovogodišnjeg EDIT-a obrađuje arhitekturu mikroservisa istražujući različite aspekte razvoja mikroservisa unutar okvira distribuiranog sistema kroz unapređivanje praktičnog IT projekta. Tokom 5 dana programa naučićete kako da u potpunosti iskoristite stek koji se sastoji od Angulara, TypeScript-a, .NET-a, C#-a i MS SQL-a. Priznati stručnjaci će vas, zajedno sa drugim polaznicima, voditi kroz zadatak koji podrazumeva poboljšanje projekta kreiranjem dodatnih mikroservisa i integrisanjem u sistem. Cilj programa nije samo proširenje znanja i veština u arhitekturi mikroservisa i tehnologiji kontejnerizacije, već i razvoj aplikacije korišćenjem mikroservisa i Kafka-e za međuservisnu komunikaciju.

2) NEURAL LANGUAGE UNDERSTANDING (NLU) IN CHATBOT APPLICATIONS

Prijavljivanjem za drugu temu dobijate jedinstvenu priliku da razvijete svoje Python, NLU i ML veštine. Imaćete mogućnost da odmah primenite vaše novostečeno znanje i učestvujete u kreiranju i poboljšanju chatbot aplikacije zajedno sa renomiranim IT stručnjacima. Zajedno ćete istražiti razvojno okruženje Jupyter Notebook-a i popularnih Python IDE-ova poput PyCharm-a i Visual Studio Code-a. Takođe, na našem programu ćete naučiti dosta o timskom radu i saradnji. Fokusiranje na agilne metodologije poput SCRUM-a ili Kanbana omogućiće vam lako upravljanje ciklusom razvoja i implementacije NLP modela.

Prijave za EDIT 2024 su besplatne. Zato, ukoliko ste student i želite da započnete IT karijeru na najbolji način, ne preostaje nam ništa drugo nego da vas pozovemo da kliknete i prijavite se!