Synechron

Web site: https://www.synechron.com/
Facebook: https://www.facebook.com/synechron
LinkedIn: https://www.linkedin.com/showcase/synechron-serbia

Twitter: https://twitter.com/synechron
Instagram: https://www.instagram.com/synechroninc/
YouTube: https://www.youtube.com/user/SynechronInc

Upoznaj Synechron!

Kompanija Synechron je vodeća svetska IT kompanija koja posluje u domenu finansijskog tržišta. Osnovana 2001. godine u Njujorku, trenutno broji preko 13,000 zaposlenih stručnjaka u 17 zemalja i tačno 36 filijala širom sveta. U Srbiji smo rad započeli 2014. godine, otvaranjem filijale u Novom Sadu, sa samo troje zaposlenih na jednom projektu. Danas, u našoj kompaniji radi više od 300 zaposlenih koji su angažovani na preko 45 projekata i čine Synechron trenutno jednom od najbrže rastućih IT kompanija u Srbiji.

Pored Novog Sada, naša kompanija ima kancelariju i u Beogradu.

Zašto Synechron studentska praksa?

Na našoj praksi, koju organizujemo tokom cele godine, imaćete priliku da primenite stečeno znanje sa fakulteta, ali i proširite znanje u različitim web tehnologijama. Do sada, oko 80% naših praktikanata se zaposlilo u Synechron-u, tako da je ovo mogućnost da i vi svoju karijeru započnete praksom kod nas.

Koje oblasti se obrađuju?

Studenti uz mentora razvijaju aplikaciju po modelu realnog projekta. Tehnologije koje se koriste u izradi softvera mogu varirati, ali se osvrćemo na najvažnije:

  • Hibernate
  • Spring
  • Angular
  • HTML
  • REST web servisi itd.

Kako je koncipirana Synechron praksa?

Praksa je organizovana u grupama. Tokom trajanja prakse, imaćete na raspolaganju mentora koji će vas obučavati i posvećeno pratiti vaš rad i napredak.

  • Trajanje prakse: 2 meseca/20 sati nedeljno
  • Broj studenata u grupi: 4-6

Naša praksa je part-time. Takođe, radno vreme je fleksibilno – dolaske i odlaske u toku dana studenti organizuju u dogovoru sa mentorom, a shodno svojim obavezama na fakultetu. Synechron studentska praksa je plaćena praksa.

Koja su potrebna predznanja?

Solidna osnova poznavanja objektno-orijentisanih koncepata. Poznavanje neke od ORM (Object-relational mapping) tehnologija i rada sa bazom podataka. Prethodno iskustvo u razvoju web aplikacija je plus, ali nije obavezno.

Prijavi se na Synechron praksu!

Ukoliko imaš još neka pitanja o praksi ili već sada želiš da se prijaviš, budi slobodan/a da to uradiš putem email-a: recruitment-serbia@synechron.com.

 

 

U toku dvomesečne prakse, kreirali smo web aplikaciju uz pomoć sledećih tehnologija: Java Spring MVC, Angular, MySQL. Rad u paru mi je omogućio da brže i lakše savladam ove tehnologije, a posebno mi je bila značajna podrška mentora koji je uvek bio dostupan i otvoren za sva naša pitanja. Takođe, od moje grupe se zahtevalo da primenimo najnovije principe u aplikaciji, što nas je podstaklo da istražujemo i po prvi put primenimo određene funkcionalnosti, koje smo poznavali samo u teoriji.

Uz proširivanje znanja, praksa u Synechronu je odlična prilika za upoznavanje nase kompanije, i mogućnosti za započinjanje ozbiljne karijere koja podrazumeva rad na velikim projektima.

Radica Vidaković, Full Stack Developer

Moja karijera nakon završenog Prirodno-matematičkog fakulteta je započela dvomesečnom praksom, pre šest godina. Ono što posebno cenim u vezi sa ovom praksom je sticanje znanja o novim tehnologijama, biznis domenu projekata, i tome kako IT industrija zaista funkcioniše. Nakon završene prakse, zaposlio sam se u Synechronu, i svoje teorijsko znanje sa fakulteta zamenio praktičnim, što mi je pomoglo da se ubrzo dokažem na tadašnjem projektu i dobijem šansu da se oprobam u Londonu, gde sam 3 godine radio za Synechron, kao deo programa relokacije naših zaposlenih.

Ova praksa je u velikoj meri doprinela mom stečenom znanju, sistematičnosti pristupa u radu na projektima, a kasnije i napredovanju do pozicije Tech Lead-a, na kojoj sam danas.

Radonja Prelević, Tech Lead

Informatiku na PMF-u sam završio 2005. godine i nakon toga sam više od 10 godina radio kao developer/lead u bankarskom sektoru, međutim, iskustvo u Synechronu je stepenica više u karijeri.

Trenutno sam zadužen za nekoliko različitih timova i zadovoljan sam kako funkcionalnom tako i tehničkom stranom projekata na kojim radimo. Smatram da svaki student koji završi Infomatiku na Prirodno-matematičkom fakultetu, može kroz širok opseg projekata i tehnologija kakve Synechron ima, da primeni svoje znanje ali i da nauči i gradi svoju karijeru.

Dragan Šuša, System Integration Director