WolkAbout

This image has an empty alt attribute; its file name is Cover_WolkAbout.png


WolkAbout
Web site: wolkabout.com
Facebook:  https://www.facebook.com/wolkabout/
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/wolkabout/
Twitter: https://twitter.com/wolkabout
Instagram:  https://www.instagram.com/wolkabout/
YouTube:  https://www.youtube.com/channel/UCNxVsyrJrisv6f20POQs0eQ
Hackster: https://www.hackster.io/wolkabout
Kontakt: careers@wolkabout.com

Opis firme

Osnovan 2013. godine od strane stručnjaka u oblasti industrijske automatizacije i softverskog inženjerstva, WolkAbout je jedan od pionira u “Industrial Internet of Things” oblasti (IIoT; tzv. industrijski internet inteligentnih uređaja).
Kompanija razvija IIoT platformu i set softverskih alata koji joj omogućavaju brži i lakši proces pravljenja IIoT aplikacija. Ove aplikacije koriste postojeću informacionu i komunikacionu tehnologiju za umrežavanja i daljinsku razmenu podataka između uređaja i korisnika. Na ovaj način, uređajima je omogućeno da digitalnim putem razmenjuju podatke i reaguju prema potrebama korisnika.
Pored sedišta u Pragu (Češka Republika), WolkAbout ima razvojni centar u Novom Sadu. Trenutno broji više od 40 zaposlenih, od kojih veći deo čine senior inženjeri i arhitekte.

Stručna praksa u WolkAbout-u

Stručna praksa u našoj kompaniji je namenjena studentima svih godina fakulteta.
Kako bi se student/kinja prijavio/la, nephodno je da kontaktira kompaniju putem mejla i priloži svoj CV. Ako trenutno postoje otvorene pozicije, kandidat/kinja će dobiti poziv na intervju i testiranje. Ukoliko ostvari neophodni minimum na testu, dogovara se početak i trajanje prakse.
Oblasti koje se obrađuju na praksi: objektno orijentisane tehnologije, mobilne aplikacije, web frontend aplikacije, embedded programiranje, cloud computing i administracija.
Praksa u našoj kompaniji traje minimum četiri nedelje (odnosno 160 sati), a najviše tri meseca. Radno vreme tokom trajanja prakse je fleksibilno (dolasci su između 8.00 h i 10.00 h). Radi se 8 sati na dan, uz mogućnost izmena zbog postojećih obaveza na fakultetu. Tokom prakse, studentu se dodeljuje mentor koji će ga obučavati i pratiti njegovo zalaganje i rad, a nakon završetka prakse dobija potvrdu o izvršenju iste.