Takmičenje Serbian Cybersecurity Challenge (SCC2022)

Fondacija Mreža za sajber bezbednost u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova (MUP), Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija (MTTT), Regulatornom agencijom za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL), odnosno predstavnicima visokoškolskih institucija i drugih partnera, poziva studente/učenike na učešće u trećem po redu Serbian Cybersecurity Challenge (SCC2022).

Takmičenje se održava u dve faze: kvalifikacije i finale. Izazovi (tj. zadaci) će biti (barem) iz sledećih oblasti: analiza mrežnog saobraćaja (pcap), bezbednost veb sadržaja, hakovanje kriptografskih sistema i reverzni inženjering. Kvalifikacije se održavaju 12-13. marta 2022. godine na onlajn platformi i individualnog su karaktera. Pravo učešća imaju svi aktivni studenti osnovnih i master studija, odnosno učenici srednjih škola u Republici Srbiji. Druga faza, tj. timsko finale će biti održano u septembru 2022. godine. Organizacioni odbor takmičenja će na osnovu rezultata iz kvalifikacija formirati timove za finale. Partneri i sponzori takmičenja će obezbediti vredne nagrade za najbolje plasirane timove. Organizatori će pozvati najistaknutije učesnike takmičenja u Nacionalni tim koji će predstavljati Srbiju na evropskom takmičenju European Cyber Security Challenge (ECSC).

Prijave za kvalifikacije su moguće preko sledećeg linka:
https://forms.gle/pTeDUBXK5FqL3zQW9

Trening materijali i dodatne informacije o ranijim takmičenjima su dostupni na veb stranicama programa Sajber heroj preko sledećeg linka:
https://cyberhero.rs